Category Archives: Tips & Info

PERSOALAN MENGENAI PRODUK DYXY COSMETICS

MASIH RAGU2 DENGAN PRODUK DYXY?? MACAMA MANA NAK PAKAI? BANYAK PERSOALAN TENTANG DYXY? . Jom kita kupas satu-satu tentang dyxy. Harap dapat membantu persoalan2 yang bermain di minda korang. Apa yang ada dalam dyxy kosmetik? produk yang ada adalah bc cream, facemist, brush, lipstik,mascara, perfume, wipes tissue. keterangan lanjut di gambar ye..=) jika berminat boleh […]

MASCARA DYXY COSMETICS

Assalamualaikum…selamat tengah hari semua…. hari ini kak ida nak share kelebihan mascara dyxy cosmetics…. Mascara Dyxy double tripple wow! Harga insyallah mampu milik untuk semua yang nak cuba ape yang menarik sangat dengan mascara ni? Nak tahu tak? Jom! Jom! OMG SANGAT WOW THE BEST MASCARA Sebab : ✔ Waterproof ✔ Senang cuci ✔ Melentik dengan pantas ✔ Tak tanggalkan […]

CARA KENALI KULIT WAJAH ANDA

Assalamualaikum…selamat petang sahabat positif kak ida… Sebagai wanita kulit wajah adalah aset yang sangat bernilai untuk kita…Penting untukkita sendiri mengenali jenis kulit kita dan cara untuk menjaganya….Penggunaan skincare juga bergantung pada jenis kulit kita….Jangan tersalah pilih pulak taw….Di bawah ni kak ida share cara untuk mengenali jening kulit masing-masing…jom sama-sama kita baca…. 4 Cara Mudah […]

5 MAKANAN YANG MESTI DIELAK JIKA ADA JERAWAT

Assalamualaikum…selamat petang sahabat positif kak ida….   HAMPIR 100 PERATUS REMAJA PERNAH MENGHADAPI JERAWAT!! Muka berjerawat menyebabkan diri sendiri rasa rendah diri dan rasa malu nak berdepan dengan orang ramai. . So, selain kita mengatasi masalah jerawat dengan set jerawat, kita juga mesti tahu makanan yang mesti dielak kalau ada jerawat. . Jadi, jom kak […]

TIPS MEMILIH FOUNDATION MENGIKUT WARNA KULIT

Assalamualaikum…selamat petang…. Hari ini kak ida nak share tentang tips memilih foundation mengikut warna dan jenis kulit korang….   “TONE COLOUR BCCREAM FOUNDATION” Ramai yang keliru nak pilih tone kaler mana satu. Okay kak ida terangkan sikit cara nak pilih tone kaler ni. Nak pilih tone kaler foundation kena ikut tone kaler kulit kita jugak. […]

DETOX SELAMAT UNTUK KULIT

Assalamualaikum….selamat petang….selamat berhujung minggu…. Hari ni kak ida nak share tentang cara nak buat detox untuk kulit…cara selamat taw….   DETOX KULIT Jerawat HILANG, lemak TERHAKIS dan body maintain KERENGGA tak perlu telan PIL! Jum kita detox untuk kulit berseri! Selera makan tak menjadi-jadi..lemak pun terhakissss! Bahan : 1. Air masak : Dah pastilahhh sangat […]

PETUA TURUNKAN BERAT BADAN MENGGUNAKAN BAHAN TRADISIONAL

Assalamualaikum….selamat petang…salam jumaat…. Hari ini kak ida nak cerita mengenai cara turunkan berat badan menggunakan bahan tradisional….. Petua tradisional untuk kurus dan langsing menjadi amalan nenek moyang kita untuk kekal ramping. Hanya berasaskan sumber semulajadi, kita dapat kurus dan langsing secara sihat dan tanpa bahan kimia. Masyarakat hari ini masih lagi mengamalkan petua tradisional untuk […]

PETUA BIBIR MERAH BAK DELIMA

Assalamualaikum….selamat petang sahabat positif kak ida…. “BIBIR MERAH BAK DELIMA” Ramai dah tau petua ni. Tapi kak ida share jugak kat sini sebab ada yang tanya camana nak hilangkan bibir gelap. Biasanya siapa yang suka pakai lipstick ada masalah bibir gelap. Dun worry okey, kalau korang rajin buat petua ni, bibir yang gelap selow selow […]

PETUA HILANGKAN LINGKARAN HITAM BAWAH MATA

Assalamualaikum…selamat petang semua… Hari ni kak ida nak share petua yang kak ida guna untuk hilangkan mata panda…hehehehe…mata panda ni adalah eye beg di bawah mata kita tu….mimipi ngeri kalau eyebeg nie berkilo-kilo kat bawah mata kita kan…huhuhuhu MATA PANDA Tak pe tak pe, pasni korang boleh try petua yang kak ida share ni. Sebenarnya […]